Overstappen op plantaardige haarverzorging


Overstappen op

plantaardige haarverzorging

 

 


 

Waarom overstappen op plantaardige haarverzorging?

 

✓ Het is beter voor je haar & hoofdhuid

✓ Het haar wordt minder pluizig, minder droog & je hoofdhuid word minder vet.

✓ Beter voor het milieu.

✓ Je verspilt veel minder afval.

✓ Er komen geen chemische stoffen terecht in de natuur.

✓ Je hoeft minder tijd te besteden aan je haar.

✓ Het kan haar en hoofdhuid problemen verminderen

 

 


 

 

Overstappen op plantaardige haarverzorging is een proces. Dit betekent dat het in het begin wat meer tijd kan kosten.

 

 


Hoe stap je over op plantaardige haarverzorging?

 

Ik heb een stappenplan voor je opgesteld om het zo makkelijk mogelijk te maken. Het kan zijn dat niet alle stappen voor jou van toepassing zijn. Twijfel je over waar je moet beginnen? Je kan bij mij een gratis advies gesprek aanvragen.

 

 


 

 

Stap 1

Ik raad aan om al gelijk te beginnen met de 100% plantaardige shampoo en conditioner van Mas Newen.

 

 


 

Stap 2

Bij het overstappen op plantaardige producten is het belangrijk dat alle silicone uit het haar verwijdert worden. Niet uitwasbare silicone kunnen tot 20 wasbeurten in je haar blijven zitten. Bestaan er ook uitwasbare silicone? Ja maar deze kan je ook beter vermijden. Als de silicone uit het haar gewassen zijn komt je echte haar te voorschijn. Het kan dus zijn dat het haar daarna erg droog is. Dit heeft tijd nodig, maar als je het proces aan gaat zal je zien dat je haar steeds mooier gaat worden. De detox doe ik met een klei of met een algen behandeling. Het is aan te raden bij een erge build-up om het eerste half jaar elke maand een algen behandeling te doen. Daarna 1 keer in het half jaar.

 

 


 

 

Stap 3

Voor lang haar is het erg belangrijk om het elke 3 tot 4 maanden te laten knippen. zodat de punten gezond blijven. Als je goed met je haar omgaat hoeft er dan maar een klein puntje vanaf. wacht je langer? Beschadigd het haar meer waardoor en meer vanaf moet.

 

 


 

 

Stap 4

Bij lang haar is het aan te raden om elke 3 tot 4 maanden een plantaardig haarmasker te doen. Dit geeft glans, stimuleert de haargroei en versterkt het haar vanaf de haarwortel. En het belangrijkste voor gezond haar het houd je hoofdhuid gezond.

 

 


 

 

Stap 5

Je kan ook gelijk beginnen met plantaardige verzorging voor je haar. Lijnzaadgel en Aloë Vera gel zijn echt een aanrader voor droog en pluizig haar.

 

 


 

 

Stap 6

Was je haar 1 keer in de week. Kan dit al meteen? Het kan zijn dat je dit moet afbouwen hiervoor kan je advies vragen in de salon. Was je haar niet met te warm water en niet te lang. Je kan gaan merken dat je haar minder pluizig wordt en je hoofdhuid minder vet.

 

 


 

Voor meer adviezen kan je een afspraak maken in de salon.

 

 


 

 

Wil je producten van Mas Newen bestellen met iona heb je gratis verzending! Wil je het kopen of hervullen bij mij in de salon? Stuur mij even een berichtje zodat wel elkaar niet mislopen!

 

 


 

 

Less is more.